Gençlik Hizmetleri ve spor il müdürümüz Erdal Arıkan, Sportif tesisleşme noktasında bir marka değeri haline gelen Bingöl’ün  binlerce sporcunun katılacağı bölgesel ve ulusal düzeyde önemli yarışmalara ev sahipliği yapacağını söyledi.

Okul sporları kapsamında ilimizde 6-7 ocak 2018 tarihlerinde tüm kategorilerde kayak branşı Alp Disiplini ve Snowboard yarışmaları Türkiye Şampiyonası Bingöl Hesarek Kayak tesislerinde yapılacağını belirten Arıkan; ‘’Bunun yanı sıra Futsal, Masa tenisi ve Güreş Grup yarışmaları da Mart 2018’de ilimizde yapılacak. Ayrıca Atletizm Federasyonunun Bölgesel yapılanması kapsamında Bölgesel yarışmalar ile Anadolu Yıldızlar Ligi ve Üniversiteler arası lig (Ünilig) yarışmalarının çeşitli etapları gerek Spor Bakanlığı, gerekse Federasyonların programlarına girme başarısı elde etmiştir. İlimize kazandırılan Modern ve kullanışlı tesislerin varlığı bölgesel ve Ulusal düzeyde yapılacak birçok yarışmaların yapılmasında pilot il olma fırsatı sunmaktadır’’ ifadelerini kullandı.

İl Müdürümüz Erdal ARIKAN ‘’Yarışmaların yapılacağı modern tesisleri Bingöl’e kazandırarak Bingöl’ün bir spor şehri olmasına büyük katkı ve destek sağlayan Ak Parti Genel Başkan Yardımcımız Sayın Cevdet YILMAZ’a ve emeği geçen Valimiz Sayın Ali MANTI, Milletvekilimiz Sayın Enver FEHMİOĞLU’na teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyorum’’ dedi.