AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, DAP idaresince uygulanması planlanan Haserek Kayak Tesisleri Master Planı, Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanıp kabul edildiğini müjdeledi.
Bingöl’de spor turizminin daha aktif hale getirilmesi için 2017 yılı içinde hazırlanan Master planı Doğu Anadolu Projesi kapsamında kabul edildi.

Master planının kabul edildiğini müjdeleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, Master planının hayata geçmesiyle bölgenin spor aktivitelerine cevap vereceğini söyledi.

Master planının kış turizmi için önem arz ettiğini ifade eden Yılmaz; “Gelişmeye çok müsait olan kayak tesislerimiz Master Planının uygulanıp hayata geçirilmesi ile birlikte bölgemizin ve ülkemizin tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek, ulusal ve uluslararası düzeydeki organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek ve kış turizminin önemli bir merkezi haline gelecektir. İlimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

BÖLGENİN EKONOMİSİ BÜYÜYECEK
Yılmaz ''Hesarek Kayak Merkezi için uygulanacak olan Master planı Kapsamında; Doğu Anadolu Bölgesi ekonomisinin büyümesini sağlamak ve istihdam olanaklarını artırmak üzere hesarek dağ turizminin (kış ve yaz aktiviteleri) desteklenmesi ile ekonomik faaliyetlerde çeşitliliği sağlamak ve insanların kış sporları yapabilme imkânını artırmak amaçlamıştır. Söz konusu proje kapsamında yapılacak olan analiz ve master planı çerçevesinde; “Gelişimi düşünülen arazilerin, ön planlama fikrinin yapılması, Kayakçılar için temel aktiviteler, mekanik taşıyıcılar, yükleme alanları ve kayak dışı faaliyet alanları için zemin programlamasının oluşturulması, Kayak alanı faaliyetlerinin (mekanik lift, yapay kar yapıcıların düşünülmesi vb.), diğer rekreasyon aktivitelerinin düşünülmesi, Sirkülasyon, ulaşım, pist ve mekanik taşıyıcı güzergahları ile günübirlik konaklama bölgesinin belirlenmesi, Arazilerin düzenlemesi gibi temel konseptlerin ön planlamasının yapılması ve temel eğlence alanları, konaklama ve faaliyet alanları ve binalarının konumlarını (danışma, konaklama, kayak – spor aletleri merkezi, kafe, restoran, WC, kreş, kayak okulu, vb. sosyal tesislerin konumu) kayak yer servisleri hizmet alanları, teknik bakım hizmet alanları, yollar, park alanları ve diğer rekreasyon alanları ve açık alanları da içerecek şekilde planlar hazırlanması Diğer sportif faaliyetler ve aktiviteler için, master planının hazırlanması, Ayrıca yaz sporları ve turizmi bağlamında araziye getirilecek kullanımlar ve olası aktivitelerin belirlenmesi planlanmaktadır'' dedi.

ARIKAN’DAN TEŞEKKÜR

Master Planın kabul edilmesinden dolayı büyük bir mutluluk ve heyecan yaşadıklarını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Erdal Arıkan; “Kayak tesisleri başta olmak üzere çok önemli spor tesislerinin ilimize kazandırılmasında büyük katkı ve çabaları olan başta AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Cevdet Yılmaz`a, Valimiz Ali Mantı`ya, Milletvekilimiz Enver Fehmioğlu`na, Kalkınma Bakan Yardımcımız Yusuf Coşkun`a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum’’ dedi.