Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün Aralık ayı faaliyet raporlarında yer alan bilgilere göre, çeşitli branşlarda mücadele eden 58 sporcu Adana, Antalya, Ankara, Aydın, Erzurum, Kars, Elazığ ve Samsun'da gerçekleştirilen çeşitli spor organizasyonlarına katıldı. Akdeniz, Ege, Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'da bulunan bu şehirlerde mücadele eden sporcular,  Aralık ayında beş farklı bölgede ilimizi temsil etti.

HAMZA BÜRKEK'TEN İKİ DERECE

Erzurum'da katıldığı yarışmalarda birincilik ve üçüncülük elde eden Hamza Bürkek, 2 derece elde etti. Faaliyet raporunda Bürkek'in katıldığı organizasyonla ilgili şu bilgiler yer aldı:“Kayak Federasyonunun 2017 yılı faaliyet programında yer alan K1 Ligi 1. Etap Büyükler Yarışmaları 13-14 Aralık 2017 tarihleri arasında Erzurum ilinde düzenlenmiş olup, ilimiz 1 Antrenör ve 1 Sporcu ile temsil edilmiştir. Sporcumuz Hamza Bürkek Klasik Stilde 3. Olurken, Serbest Stilde ise 1. olmuştur.”

YAŞAMSPOR 

Atletizm Federasyonunun Adana'da düzenlediği Büyük Erkekler 15 Temmuz Demokrasi Zaferi Kulüpler Arası Kros Ligi Final Yarışmalarında, Bingöl'ü temsil eden Belediye Yaşam Spor Kulübü, takım halinde üçüncü olurken, yine Atletizm Federasyonunun Ankara'da düzenlediği Büyük Erkekler Kulüpler Arası 82. Büyük Atatürk Koşusu'nda takım halinde birinci olarak iki kez kürsüye çıkma başarısı gösterdi.

“BAŞARILARIMIZIN ARTARAK DEVAM ETMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Sporcuların elde ettiği başarıların sevindirici olduğunu vurgulayan Gençlik  Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Erdal Arıkan; “Sporcularımızın elde ettiği başarılar bizleri gururlandırıyor. Geçmiş yıllara oranla Bingöl'ün Ulusal ve Bölgesel yarışmalarda temsil oranı artış gösterse de biz bunun daha fazla olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İlimizde düzenlenen müsabakalarda dereceye giren sporcularımız bizleri bölgesel ve ulusal müsabakalarda temsil ediyor. Lisanslı sporcu sayımız artıyor. Bu artışla beraber de yetenkli sporcular kendini gösterme fırsatı buluyor. Bu da ilimizin başarılarını arttırıyor “dedi.

“ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM BAZI ORGANİZASYONLARA EV SAHİPLİĞİ YAPACAĞIZ”

Şubat-Mart-Nisan döneminde birçok organizasyon olacağını kaydeden Arıkan; “Önümüzdeki dönem yine birçok organizasyona ilimizde kendini göstermiş başarılı sporcularımızı göndereceğiz. Yine büyük başarılar kazanacağımıza inanıyorum. Ayrıca Şubat-Mart-Nisan döneminde düzenlenecek bazı organizasyonlara Bingöl olarak ev sahipliği yapacağız. Bu organizasyonları da en iyi şekilde düzenleyip Bingöl'ün tüm misafirperverliğini, güzelliklerini gelen misafir sporculara ve antrenörlere göstereceğiz. Tekrardan ilimizi temsil eden, ilimizde bulunan tüm sporcularımıza başarılar diliyorum “şeklinde konuştu.