Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından imzalan protokol çerçevesinde toplumda spor yapma kültürünün yerleştirilmesi, sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılması için Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi uygulanmaya başladı. 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz koordinatörlüğünde 8 Haziran’da tamamlanacak olan projede, il merkezi ve ilçelerdeki okullarda eğitim gören 3.sınıf öğrencilerinden toplam 4.509 çocuk yetenek taramasından geçecek. yetenek taramasından geçecek. 

Şehir spor salonunda yapılan yetenek taraması projesine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Erdal ARIKAN ve İl Milli Eğitim Müdürü Kadri ENGİN’ in katılımıyla start verildi. 

Bingöl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Erdal Arıkan proje ile ilgili yaptığı açıklamada ‘’Yetenekli öğrencileri belirlemek amacıyla Şehir Spor Salonunda kurulan parkurda elektronik cihazlar ile alanında uzman beden eğitimi öğretmenleri ve antrenörlerimiz tarafından ölçümler yapılıp, ölçüm sonuçları bilim kurulu tarafından değerlendirilmeye alınarak değerlendirme sonucunda yetenekli öğrencilere temel spor eğitimleri verilecektir.

 Yetenekli olan öğrencilerin tespit edilip İlimizi ve Ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek üst düzey sporcular yetiştirileceğini belirten Arıkan, Proje uygulamasında büyük katkıları ve desteği olan İl Milli Eğitim Müdürü Kadri ENGİN, Proje Yürütme kurulunda görev alan beden eğitimi öğretmenleri ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü antrenör ve personeline teşekkürlerini iletti.