Bingöl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz bünyesinde olan Beşyol Gençlik Merkezi’nin açılışı yapıldı. Açılış programına,Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Emniyet Müdürü Atalay Ürker,İl Müdürümüz Erdal Arıkan,Genç Belediye Başkanı M. Hadi Topraktan, AK Parti İl Başkanı Yusuf Coşkun, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Bingöl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Erdal Arıkan, Zihinsel ve bedensel yönden gelişmiş, bilgiyle donanmış teknolojiye hakim, tarih bilincine sahip ve geleceğe umutla bakan gençliğin, ülkenin en önemli hazinesi olduğunu söyledi.

İl Müdürümüzün açılış konuşmasının ardından konuşma yapan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, özgürlüğün ‘suç işlemek, şiddet eğiliminde bulunmak veya molotof kullanmak’ anlamına gelmediğini ifade ederek: “Başkasının canına, malına zarar vermek özgürlük demek değil. Başkasına en üst düzeyde saygı göstererek, şiddet ve yıkımdan uzak durarak gençlerimizin geleceği inşa etmesini istiyoruz. Kahramanlık başkalarına zarar vererek olmaz. Yıkarak kahramanlık olmaz, yaparak kahramanlık olur” dedi.

Bu anlamda Bingöl gençliğine minnettar olduklarını ifade eden Bakan Yılmaz: “Bingöl gençliğimiz geçmişten bugüne benim en çok övündüğüm konulardan birisidir. Değişik fikirlere sahip kesimlerin şiddete hiçbir şekilde bulaşmadan aynı masa etrafında bir araya gelebilmeleri, fikirlerini özgür bir şekilde paylaşabilmeleri, tartışabilmeleri. Bunlar bizim değerlerimizdir inşallah geleceğe de Bingöl’ü bu şekilde taşıyacağız” diye konuştu.por alanında Bingöl’e yapılan yatırımları anlatan Bakan Yılmaz, tesis anlamında Bingöl’ün eksiğinin kalmadığını söyledi. Hükümetten il bazında sporcu kamp eğitim merkezinin talep edildiğini kaydeden Bakan Yılmaz: “Geçen sporla ilgili bütün arkadaşlarımızla saatler süren bir toplantı yaptık. Özellikle amatör sporu geliştirme, Bingöl’ü spor konularında bir marka haline getirmek için çalışmalarımızı da kamu kesimleriyle, kulüplerimizle hep birlikte sürdürüyoruz. Çünkü Gençliğin en önemli unsurlarından birinin spor olduğunu biliyoruz” diye konuştu.

Gençliğin sadece spordan ibaret olmadığını vurgulayan Bakan Yılmaz, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
"Gençlik sadece spordan ibaret değil. Bir taraftan da gençliğimizin kültürel, sanatsal çalışmalara daha yoğun bir şekilde dahil olmasını istiyoruz. Manevi boyutu itibariyle çok daha ahlaki yönüyle, kötü alışkanlıklardan uzak kalma yönüyle çok daha sağlıklı bir nesil yetişsin istiyoruz. Bir taraftan da şunu görüyoruz, maalesef bazı gençlerimizi şiddete alet etmeye çalışanlar var. Gezi hadiselerinde de başka bir takım hadiselerde de görüyoruz. Biz gençlerimizin sonuna kadar özgür olmasını istiyoruz. Fikir hürriyeti anlamında, inanç hürriyeti anlamında sonuna kadar kendini ifade edebilen bir gençlik istiyoruz. Bir taraftan da gençliğin hakaret, küfür, şiddet hiçbir insani kriterle tasvip etmeyeceğimiz konularında da gençlerimizi korumak istiyoruz”.

MASA TENİSİ VE BİLARDO OYNADILAR

Yapılan konuşmaların ardından merkezin açılışını gerçekleştiren Bakan Yılmaz, merkez içerisini gezerek yapılan çalışmaları inceledi.Gençler tarafından ‘Gesi bağlarında dolanıyorum’ türküsünü dinleyen Bakan Yılmaz, daha sonra, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş ve Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan ile masa tenisi ve bilardo oynadı.