Sarıkamış Harekatı'nın 104. yılı anma etkinlikleri kapsamında Bingöl'de gerçekleştirilen yürüyüşe Bingöl Valisi Kadir Ekinci, kurum müdürleri, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Valilik önünde başlayan ve Genç Caddesi Şehitlik anıtı önünde sona eren yürüyüşe katılanlar, ellerinde Türk bayraklarıyla "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı attı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden programda gazetecilere açıklamada bulunan Bingöl Valisi Ekinci, Sarıkamış şehitlerini anmak ve hatıralarını yad etmek için toplandıklarını söyledi.

 “Memleketimizin kurtuluşu için canlarını hiçe sayarak feda eden aziz şehitlerimizi ve bugünde aynı şekilde vatanımızı muhafaza etmek üzere gayret gösteren tüm askerlerimize rabim güç, kuvvet nasip eylesin inşallah” diyen Ekinci, şunları söyledi:

“Sarıkamış’ta bundan 100 yıldan fazla bir süre önce eksi 30, eksi 40 derecelerde Allah’u Ekber dağlarında şehit olan 30 bin ve diğer cephelerde de 60 bin olmak üzere toplam 90 bin askerimiz hakkın rahmetine kavuştu. O gün onlar vatan için canlarını vermeyi bekliyordu, kanlarını akıtmayı bekliyordu onlarda onu yaptılar. Bugünde bizden hem vatanın savunmasını, hem de vatan için, millet için, bayrak için, ezan için daha fazla çalışmayı ve bu milleti hakkettiği müreffeh seviyeye ulaştırmayı bekliyor. Dolayısıyla o gün ecdadımızın yaptığı kahramanlığı, bugün bizler çalışarak, daha fazla çalışarak yapmak durumundayız. Bugün bu üzücü olayı anarken, gençlerimize de bu tarihi unutturmama gibi özel bir gayemiz var” 

Program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Muharrem Genç tarafından şehitler için okunan duayla sona erdi.