Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında yapılan Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği, final yarışmalarıyla sona erdi.

25 okuldan bin 250 öğrencinin katılımıyla başlayan ve daha sonra okullar arası devam eden Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği final yarışmaları, Karşıyaka Spor Salonunda yapıldı.

Vali Vekili Numan Tahir Şimşek,Emniyet Müdürü Atalay Ürker,Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Erdal Arıkan,Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı,Sağlık Müdürü Abdullah Demir, Kültür ve Turizm Müdürü Şevket Boğatekin,Okul Müdürleri ve çok sayıda izleyicinin katıldığı final yarışmalarında yağ satarım-bal satarım, mendil kapmaca ve 2'li yakan top oyunları oynandı.

Yaklaşık 2 saat süren yarışmalar sonucunda  yağ satarım-bal satarım oyununda Karşıyaka ilkokulu, mendil kapmacada Mimar Sinan ilkokulu ve 2'li yakan top yarışmasında Sarayiçi İlkokulu birinci oldu.

Yarışmaların ardından Dereceye giren okullara ödülleri Vali Vekili Numan Tahir Şimşek,Emniyet Müdürü Atalay Ürker,Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürümüz Erdal Arıkan,Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ve Kültür Turizm Müdürü Şevket Boğatekin tarafından verildi.