İl Müdürümüz Mahmut Danayiyen, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

İl Müdürümüz mesajında şunları belirtti; 

 

19 Mayıs 1919; bağımsız Türkiye’nin kuruluşuna giden yolda ilk adımın atıldığı, kurtuluş meşalesinin yakıldığı, bir milletin istiklal yürüyüşünün başladığı günün adıdır.

O kutlu günün 103. yıl dönümüne ulaşmış olmanın sevincini ve haklı gururunu hep birlikte coşkuyla yaşıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” hedefiyle çıktığı bu yolda milletimizin azmi ve kararlılığı dün olduğu gibi bugün de güçlü Türkiye davamızın en büyük güvencesidir.

Atatürk, Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı 19 Mayıs’ı, gençlerimize bayram olarak armağan etmiştir. Bu vesileyle “özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir” diyen; Türkiye’nin bilimine, hukukuna, sporuna, sanatına ve en önemlisi farklılıklara saygı içinde birlikte yaşama kültürüne güç katan, ümit olan her gencimizi yürekten tebrik ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı tebrik ediyor, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.” Dedi.