Gençlik ve Spor Bakanlığımızın hayata geçirdiği “Futbolun Ustaları Geleceğin Yıldızlarıyla Buluşuyor” projesi kapsamında Tanju Çolak, Semih Yuvakuran, Ali Gültiken, Hami Mandıralı ve Hasan Şaş Doğu ve Güneydoğu Anadolu`da çeşitli illerde gençlerle bir araya geliyor. Proje gelecek günlerde Siirt, Batman, Iğdır, Mardin, Bingöl, Ağrı, Bitlis ve Elazığ illeriyle devam edecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığımızın hayata geçirdiği “Futbolun Ustaları Geleceğin Yıldızlarıyla Buluşuyor” projesi kapsamında ülke futbolunun efsane isimlerinden Tanju Çolak, Hami Mandıralı, Ali Gültekin, Semih Yuvakuran ve Hasan Şaş gibi isimler Doğu ve Güneydoğu`da yaşayan gençlerle çeşitli etkinlikler kapsamında bir araya geliyor, onlarla halı saha maçı oynayıp, şehrin sokaklarını birlikte geziyor. Türk futbolunun efsane isimlerinden Tanju Çolak`ın öncülüğünde Bakanlığın desteğiyle başlayan proje kapsamında ülkemiz sporunun marka isimleri Hakkari, Kars, Şırnak, Van`da bölge halkıyla kucaklaştı.

Proje gelecek günlerde Siirt, Batman, Iğdır, Mardin, Bingöl, Ağrı, Bitlis ve Elazığ illeriyle devam edecek. "Teröre değil, spora yönlendirmek çok önemli" Ülkemiz sporuna uzun yıllar hizmet etmiş bir diğer isim Semih Yuvakuran da bölge halkının projeye ilgisinin çok üst düzeyde olduğunu anlattı.

Türkiye`nin özellikle Doğu ve Güneydoğu`ya ilişkin çok özel bir geçiş sürecini yaşadığını dile getiren Yuvakuran: “Bu özel zaman dilimi, projeyi de özel kılıyor. Doğu ve Güneydoğu`ya giden her vatandaşımız, duydukları ile gördüklerinin ne kadar farklı olduğunu hemen anlar” diye konuştu.

Gençlerin spor alanlarına yönlendirilmesi adına son dönemlerde yapılan spor yatırımlarının hayati önem taşıdığına dikkati çeken Yuvakuran, şöyle devam etti: “Oradaki çocuklara biz sporla sahip çıkarsak, ne terör kalır ne de istenmeyen başka olaylar. Oradaki gençlerle, çocuklarımızla sohbet ediyoruz, futbol oynuyoruz. İnanın çok büyük yetenekler var bu topraklarda. Neden onları ülkemizin sportif başarılarında görmeyelim? Ankara`dan sonra da bir hayat var ve bu hayatın da ortasında sporun birleştirici gücü var.

Trabzonspor`un ve Milli Takım`ın simge isimlerinden Hami Mandıralı da bölgede gördükleri ilgiden memnun olduklarına değinerek: “Belki de geç kaldığımız bir proje oldu ama bir yerlerden başlamak her zaman iyidir. Hem oradaki çocuklarımız hem de bizler için çok önemli bir tecrübe bu proje. Oradaki çocuklarımızı sporun bütünleştirici çatısında bir araya getirmemiz lazım. Bizi TV`lerden gören gençlerin bizimle aynı sahada top oynaması çok önemli” dedi.