Türkiye Halk Oyunları federasyonu 2015 faaliyet programında yer alan ikinci halaylar grup yarışmaları ilimizde gerçekleşti.

2 gün süren yarışmalar Karşıyaka spor salonunda yapıldı. Küçükler,yıldızlar,gençler ve büyükler  kategorilerinde düzenlemeli ve düzenlemesiz dallarında  11 il ve 54 takım  ve yaklaşık 1200 sporcu yarışmada hünerlerini sergiledi.

İki gün süren yarışmalarda açılış konuşmasını yapan Vali Yavuz Selim Köşger, halk oyunları finalinin Bingöl’de yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yarışmaya katılan bütün ekipleri birinci ilan etti.

Türküleri folkloru, müziği, kendine ait kültürü ve geleceğe yönelik iddiası olan hiçbir milletin esir edilemeyeceğini belirten Köşger: “Bu ülke türküsüyle kültürüyle var olmuştur. Bir medeniyet inşa etmiştir ve bu medeniyet ebediyete kadar var olacaktır. Dolayısıyla türküler şiirler folklor halk oyunları sadece kendisinden ibaret olan bir şey değil. Aynı zamanda hem Geçmişten bize kalan bütün değerleri temsil ediyor. Hem de geleceğimizin nasıl şekillenmesi gerektiğinin bir nişanesi olarak var oluyorlar. Bu yarışmaya katılan bütün gençleri birinci ilan ediyorum, hepsi gönlümüzün birincileridir” diye konuştu.

THOF Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu da Türkiye genelinde yapılan halk oyunları yarışmalarının, yarışmadan ziyade şölen havasında geçtiğini belirterek, gençlerine kötü alışkanlıklardan uzak tutulması için çaba gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Ozanoğlu: “Gençliğimizin belası çocuklarımızın kabusu olan uyuşturucudan uzak tutmak onların sosyal birer birey olmaları için çaba sarf etmek zorundayız. Bu minicik yürekler küçücük cüsseleriyle dev gibi bir kültürü yansıtacaklar. Onalar emek veren herkese teşekkür ediyorum.”

Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürümüz Erdal Arıkan ise yarışmanın Bingöl`e yakışır şekilde gerçekleştirilmesi için yoğun zaman ve emek harcandığını belirterek tüm ekiplere başarı diledi.

Yarışmanın birinci gününde küçükler ve yıldızlar düzenlemesiz ve düzenlemeli kategorilerinde ekipler birbirleriyle yarıştı.

Yarışma sonucunda küçükler düzenlemesiz  dalında Diyarbakır gençlik merkezi gençlik spor kulübü birinci olurken yine Diyarbakır yöresiyle İstanbul pefhem gsk ikinci oldu.

 Düzenlemeli küçükler de Diyarbakır gençlik merkezi gsk birinci oldu.

Yıldızlar düzenlemeli de Diyarbakır domlar ve romanlar gsk birinci olurken difem gsk ikinci oldu.

Yıldızlar düzenlemeli de batman 16 Mayıs gsk birinci oldu.

Dereceye giren ekipler ödüllerini Bingöl valisi Yavuz Selim Kosger THOF başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu,Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdal Arıkan,yarışmanın ana sponsoru Eğin grup yönetim kurulu Başkanı Cemal Eğin ve protokol üyeleri verdi.


Yarışmanın ikinci gününde gençler ve Büyükler düzenlemesiz ve düzenlemeli dallarında ekipler hünerlerini sergiledi.

Yarışma sonucunda gençler düzenlemesiz dalında Malatya Kurhan gsk birinci olurken Diyarbakır yöresiyle halay gsk ikinci oldu.

Düzenlemeli gençler de Malatya gençlik derneği sk birinci oldu. Büyükler düzenlemesiz de Diyarbakır gsk birinci olurken Diyarbakır büyükşehir belediye sk ikinci oldu.

Büyükler düzenlemeli de Adıyaman hem gsk birinci oldu.

Dereceye giren ekipler ödüllerini THOF başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu Gençlik hizmetleri ve spor il müdürü Erdal Arıkan ve protokol üyeleri verdi.