Başbakan Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz koordinatörlüğünde düzenlenen ilimizde Gençlik ve Spor konularının ele alındığı toplantıya katıldı.

Başbakan Yardımcımız Cevdet Yılmaz’ın öncülüğünde yapılan toplantıya Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan Belediye Başkan Yardımcısı Ragıp Atala,Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdal Arıkan, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali Ekber Alimoğlu, Bingöl Üniversitesi BESYO Genel Sekreteri Yüksel Kıyak, Kulüp temsilcileri,Antrenörler,sporcular,Gençlik liderleri ve Gençlik merkezine üye gençler katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Erdal Arıkan açılış konuşmasında tesisleşme konusunda diğer illere göre çok önde olduğumuzu  bu anlamda bizlere kapılarını sonuna kadar açan desteğini esirgemeyen yoğun bir çalışma içinde olduğu halde bizlere değerli zamanını ayırdığı için Başbakan Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz’a teşekkürlerini iletti.

İl Müdürümüzün konuşmalarının ardından kısa bir konuşma yapan BESYO genel sekreteri Yüksel Kıyak sporun alt yapısı ve yapılması planlanan projelerden bahsederek Başbakan yardımcısı Cevdet Yılmaz’a desteklerinden dolayı  teşekkürlerini iletti.

Daha sonra   Amatör spor kulüpleri federasyonu başkanı Ali Ekber Alimoğlu’nun amatör sporunun sorunlarını ve yapılan ve yapılacak olan projelerden bahsederek desteklerinden dolayı Başbakan Yardımcımıza teşekkür etti.

Gençler,Sporcular ve antrenörlerin bazı sorunlarını ve önerilerini dinledikten sonra konuşma yapan Başbakan yardımcımız Cevdet Yılmaz hayatımızın bir parçası olması gerektiğini her bireyin boş zamanlarında sanatsal yada sportif faaliyetler ile ilgilenmesi gerektiğini belirterek kendisinin üniversite yıllarında futbol,basketbol ve masa tenisi oynadığını aynı zamanda lisanslı futbolcu olduğunu söyledi.Başbakan yardımcımız Yılmaz Bingöl’de tesisleşme adına çok yatırımların yapıldığını belirterek, ‘’Geçenlerde 500 seyirci kapasiteli yarı olimpik yüzme havuzunun açılışını yaptık. Önümüzdeki günlerde İnşallah atletizm sahamızın açılışını yapacağız Hasarek Kayak tesislerimiz bul yıl hizmete girecek bu anlamda Bingöl spor kenti haline geldi inşallah önümüzdeki dönemlerde İlimizi ve Ülkemizi temsil edecek  çok önemli sporcular yetişecek.Gençlik merkezlerimiz sosyal,kültürel ve sanatsal çalışmalarla ve en önemlisi gençlerin yoğun katılımıyla devam ediyor. inşallah önümüzdeki dönemlerde diğer mahallelerimizde Gençlik merkezi açacağız. Çok çalışkan ve azimli bir müdürümüz var. Kendisine ve ekibine çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum’’dedi.

Konuşmaların ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdal Erıkan ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali Ekber Alimoğlu Başbakan Yardımcımız Cevdet Yılmaz’a Spora verdiği desteklerden dolayı plaket takdim etti.

Plaket sunumunun ardından Başbakan Yardımcımız Cevdet Yılmaz Sırbistan’ın Apatin Kentinde düzenlenen ‘Balkan Yarı Maratonu’nda (21 km) Balkan şampiyonluğu kazanıp aynı zamanda  Balkan yarı Maratonu koşusunda 1:06.58 derecesi ile son 20 yılın en iyi parkur derecesini elde eden başarılı sporcu Medeni Demir’i tebrik ederek başarılarının devamını diledi.