Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından organize edilen “ Ailemle Spor Yapıyorum “ projesi başladı.

 

Projenin amacı; Sağlıklı bir toplum oluşturma amacıyla Ailelerin Spor yapmasını sağlamak, beden ve ruh sağlıklarını geliştirmek. Sosyal medyanın yoğun kullanıldığı toplum hayatında yetişkinlerin bilgisayar, tablet ve telefon başında geçirdikleri hareketsiz zaman dilimini en aza indirmek. Son yıllarda Ülkemizin dört bir yanına yapılan sayısız spor tesislerinin tam kapasite kullanımını sağlamak. Yoğun iş hayatından dolayı ailelerin çocuklarına yeterince zaman ayıramadığı gerçeğini de göz önünde bulundurarak, bu projeyle birlikte aile içi dayanışma ve kaynaşmayı artırmak. Takım ruhunu aile bireylerine yaşatabilmek.
Proje, 25 ve üzeri tüm yaş gruplarından bay ve bayanların spor alışkanlığı kazandırılması hedefleniyor.

 

Bayan katılımcılara sabah saatlerinde bayan Antrenörler eşliğinde step-aerobik ve pilates etkinlikleri ve yürüyüş yaptırılacak. Bay katılımcılara ise akşam saatlerinde spor aktiviteleri yaptırılacak. Proje hakkında daha ayrıntılı bilgi almak isteyen vatandaşlarımızın, Bingöl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne başvurmaları gerekmektedir.

 

BAKAN KILIÇ’TAN AİLELERE SPORA DAVET MEKTUBU

 

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇproje kapsamında aileleri spora davet mektubu yayınladı. 
Bakan KILIÇ, mektubunda şu ifadelere yer verdi;