2016-2017 Eğitim Öğretim yılının başlamasıyla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce okullarda başlatılan sporcu tarama faaliyetlerine devam ediliyor.

Sultan Abdülhamit Han ve Vali Güner Orbay Ortaokullarında tamamlanıp 100.yıl Ortaokulunda devam eden çalışmalarda 2.500 öğrenci taramadan geçirildi.16 farklı branştaki  21 antrenör nezaretinde yapılan sporcu tarama faaliyetleri neticesinde bugüne kadar farklı branşlarda  400 yetenekli sporcu tespit edilmiştir.

Çalışmaları yerinde izleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Erdal Arıkan, sporcu tarama çalışmalarıyla tespit edilen öğrencileri ilgi ve yetenekleri doğrultusunda yönlendirilip  yeteneklerinin üst seviyeye çıkarılması için her türlü çalışmayı titizlikle devam ettirerek,  ilimizin spor altyapısını daha fazla güçlendirmek amacıyla çalışmaların yıl boyunca merkezdeki tüm ilkokul ve ortaokullarda yapılacağını ifade etti. 

Tarama çalışmalarının Şehit Muhammet Koşan Ortaokulunda devam edeceğini belirten İl Müdürümüz Arıkan başta İl Milli Eğitim Müdürü olmak üzere okul idareci ve öğretmenlerine teşekkürlerini iletti.