Bingöl Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkan ve üyeleri, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürümüz Erdal Arıkan’ı ziyaret etti.
Bingöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yunus Budak, Başkan Yardımcıları Nihat Kanat ve Galip Akengin, Sekreter Ali Yıldırım ve Sayman Sinan Atan, Bingöl Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürümüz Erdal Arıkan’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Arıkan, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü bünyesinde yapılan çalışmalarla ilgili önemli bilgiler aktardı.

4 bin 400 metre kapalı alandan oluşacak 100 yataklı modern Sporcu Kamp Eğitim Merkezinin ihalesinin tamamlandığın belirten Arıkan, yüklenici firmaya yer tesliminin yapıldığını ifade ederek, inşaat sezonunun açılmasıyla tesisin yapımına başlanacağını ve 2018 yılı sonunda hizmete gireceğini söyledi.

Bingöl`de son dönemlerde çok önemli spor tesislerinin inşa edildiğini dile getiren Arıkan, kentte 58 spor kulübünün bulunduğunu, 13 bin lisanslı sporcudan 3 bininin aktif olarak spor yaptığını anlattı.

Gençlerin serbest zamanlarını sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle değerlendirmek, bilgi, beceri sahibi olmalarına yardımcı olmak amacıyla çeşitli kurslar düzenlediklerini söyleyen Arıkan, Gençlik Merkezlerinde verilen kursların tamamen ücretsiz olduğunu dile getirerek, “Sosyal ve kültürel gelişimlerini desteklemek amacıyla verilen kursların tamamını ücretsiz veriyoruz. Bizim amacımız gençlerimize yeni şeyler katmak, bilgi ve becerilerini geliştirmek ve onlara yardımcı olmak” dedi.

Kayak Merkezlerinin kışa hazır olduğunu belirten Arıkan, Hesarek Kayak Tesisine giden 11 kilometrelik yolun asfaltlandığını, daha yeni, mekanik bir tesis ve pist için gerekli çalışmaları da tamamladıklarını dile getirdi.

Gazetecilerin önemli bir boşluğu doldurduğunu vurgulayan Arıkan, Bingöl Gazeteciler Cemiyeti’ne yeni seçilen Yunus Budak ve Yönetim Kurulu Üyelerine çalışmalarında başarılar diledi.

Ziyarette Bingöl Gazeteciler Cemiyetinin faaliyetlerine kısaca değinen Budak, kamu görevi gören gazetecilerin cemiyet çatısı altında bir araya geldiğini belirterek, “ Gazetecilik kamu yararına icra edilen bir meslektir. Bu mesleği icra eden arkadaşlarımızı tek çatı altında toplayarak 3 yıl önce dernekleşme kararı aldık. Hem basın mensuplarının sorunları, hem de ilin sorunlarının çözümü için derneğimizin de ileri ki süreçte yapacağı birtakım çalışmalar olacaktır. Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmaları da yakından takip ediyoruz.  Özellikle son yıllarda spor alanında dikkate değer çalışmalar yürütülüyor. Bu konuda gösterdiğiniz çabalar takdire şayandır. Bingöl’ün isminin sporun her branşında öne çıkması hepimizin temennisidir. Çalışmalarınızda başarılar diliyoruz” dedi.