Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından Sarıkamış Harekatı’nın 102. yıl dönümünde anma yürüyüşü düzenlendi. 

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü önünde başlayan yürüyüşe AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, İl Emniyet Müdürü Metin Akay, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Erdal Arıkan,Kurum amirleri, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Dev Türk Bayrağının açıldığı alanda yürüyüşe geçen vatandaşlar, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganlarıyla valilik bahçesine kadar yürüdü.

Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla programda konuşan AK Parti Genel Başkan  Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Sarıkamış’ın 102. yıl dönümünün idrak edildiğini söyledi.

Yılmaz, “Sarıkamış’ta bu vatan için en değerli varlığını canını feda etmiş olan bütün şehitlerimizi minnetle yad ediyoruz. ‘Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır’ biz buna inanıyoruz. Bize bu toprakları şehitlerimize minnettarız. Onları her zaman kalbimizde yaşatıyoruz ve onları bıraktıkları emanete hep birlikte sahip çıkacağız. Sarıkamış, birinci dünya sırasında yaşanan bir hadisedir. Osmanlı İmparatorluğu çöküşünü anlatan hadiselerden bir tanesidir. Bizim o dönemleri çok iyi incelememiz ve anlamamız lazım.” dedi.

“100 YIL YAPILAN HESAPLAR NEYSE BUGÜN DE BENZER HESAPLAR YAPILIYOR”

Bugün yaşanan bir takım hadiselerin 102 sene önce yaşananlarla benzerlikler teşkil ettiğini vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi: “15 Temmuz’da ülkemize saldırılanlar ile birinci dünya savaşında saldıranlar farklı güçler değil, farklı zihniyetler değil. 100 yıl yapılan hesaplar neyse bugün de benzer hesaplar yapılıyor. Bu ülkeyi parçalamaya, gücünü azaltmaya çalışıyorlar. Kardeşliğimizi zayıflatmaya çalışıyorlar. Birliğimizi bozmaya çalışıyorlar, vatanımızı işgale hazır hale getirmeye çalışıyorlar. Bizim geçmişi de çok iyi anlayıp, oradan sağladığımız şuurla geleceğe yürümemiz lazım.”

15 Temmuz’daki kahramanlıkların, Sarıkamış’tan, Çanakkale’den farklı olmadığını vurgulayan Yılmaz, “aynı ruhun yeniden tezahür etmiş halidir. Aynı mücadelenin bugünkü dünyaya yansımış halidir. Bunun da çok iyi farkında olmamız lazım. Bu şuur olmadığı sürece maalesef başkalarının oyuncağı olmaktan kurtulamayız. Özellikle genç nesillerimizin, bu uluslararası güç odaklarının bölgemizi, coğrafyamızı parçalamaya, kaynaklarımızı sömürmeye çalışan güç odaklarının maşası haline dönüşmemesi için bu şuuru her zaman diri ve güçlü tutmamız lazım.” diye konuştu.

Program, şehitler için okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yapılan duaların ardından sonra erdi.