Şehir Spor Salonu'nda yapılan Halk Oyunları yarışmalarına Minikler kategorisinde 3, Yıldızlar kategorisinde 9,  Gençler kategorisinde ise 8 ekip yarıştı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan yarışmada açılış konuşmasını Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut DANAYİYEN yaptı.

Kültürel faaliyetlerin gelişimi için verilen çalışmaların önemine değinen ve Bingöl'de büyük ilgi gören halkoyunlarının her geçen gün daha da geliştiğini aktaran Danayiyen, gelecek nesillere doğru aktarımı konusunda tüm sorumluların büyük bir özveriyle çalıştığını söyledi.

Yarışmanın gerçekleştirilmesi sürecinde emeği geçenlere teşekkür eden Danayiyen, yarışmacı ekiplere başarılar diledi.

DERECEYE GİREN EKİPLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Minikler kategorisi geleneksel düzenlemesiz dalda Bermekiler GSK birinci, Kartal 12 Gençlik Spor Kulübü ikinci, Solhan Kültür Sanat Faaliyetleri GSK ise üçüncü oldu.

Yıldızlar kategorisi geleneksel düzenlemesiz dalda Turgut Özal GSK birinci, Büyük Bingöl Spor GSK ikinci, Bermekiler GSK üçüncü oldu.

Yıldızlar kategorisi geleneksel düzenlemeli dalda ise Belediye Yaşam SK birinci oldu.

Gençler kategorisi geleneksel düzenlemesiz dalda Ab-ı Hayat GSK birinci, Çevlik Halay GSK ikinci, Bingöl Folklor Araştırma GSK üçüncü oldu.

Gençler kategorisi geleneksel düzenlemeli dalda ise Ab-ı Hayat GSK birinci oldu.

Büyükler kategorisi geleneksel düzenlemesiz dalda Bingöl Kartalları GSK birinci, Kartal 12 GSK üçüncü oldu.

Yarışma sonrası düzenlenen ödül töreninde dereceye giren ekiplerin kupaları Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Mahmut DANAYİYEN, Spor Şube Müdürümüz Abdurrahman DEMİR, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer ŞAHİN ve Halk Oyunları Bingöl İl Hakem Temsilcisi Abdullah BOLDAŞ tarafından verildi.                

Yarışmada birinci olan ekiplerin, önümüzdeki günlerde Federasyonca belirlenecek merkezde grup finali yarışmalarında İlimizi temsil edecek.