19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 103. Yıl dönümü kutlamaları, saat 09:30’da İl Müdürümüz Mahmut Danayiyen tarafından Hükümet Konağında bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. 

Şehir Stadı’nda yapılan törende konuşan İl Müdürümüz Mahmut Danayiyen, “Kurutuluş Savaşı'nın başlangıcı sayılan 19 Mayıs 1919, tarihimizin dönüm noktası ve istiklal mücadelemizin sembolüdür. 19 Mayıs 1919, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde milletimizin asaletiyle tarih sahnesinde şaha kalkışının başlangıcıdır.

19 Mayıs, tüm umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının "Türk milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir" diyerek Samsun'a çıkması ve bağımsız mücadelemizin ilk adımıdır.

19 Mayıs 1919 tarihi ile birlikte Türk Milleti, kendi makus talihini tersine çevirerek kutsal vatan topraklarımızın ilelebet işgal edilemeyeceğinin tüm dünyaya haykırışıdır.

19 Mayıs, sadece Türk milli kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle dünyada yerini almasının adıdır.

 

Sevgili Gençler!

Ülkemizin vazgeçilmez güç kaynağı millet iradesidir. Millet iradesinin en önemli ayağı kalbi siz sevgili gençlersiniz.

Geleceğin dünyasını milli değerlere sahip çıkarak ve yarınlara taşıyarak geleceğin söz sahibi sizler olmalısınız.

Kendinizi en iyi şekilde yetiştirerek Ülkemizin varmak istediği hedeflere sözde değil özde duygularla sizler ulaştırmalısınız.

Ülkemizi yarınlara taşırken üzerinde yaşadığımız topraklarda binlerce şehidimizin olduğunu asla unutmamalısınız.

Ülkemizin bugünlere kolay gelmediğini hafızalarınızda canlı tutarak bu kutsal emanetin sorumluluğunu iliklerinize kadar hissetmelisiniz.

Bugünkü mevcudiyetimizi ve özgürlüğümüzü sıkıntı ve yokluklar içinde mücadele eden kahramanlara borçlu olduğumuzu unutmamalısınız.

Birlik ve bütünlüğümüze yönelik her türlü saldırı veya tehdit karşısında daha fazla kenetlenerek hiç kimsenin, hangi amaçla ve ne şekilde olursa olsun, huzur ve güvenliğimizi bozmasına fırsat vermemelisiniz.

Ülkemizin geleceği siz sevgili gençlerimizin omuzlarındadır. Bizler ülkemizi yarınlara taşıma konusunda sizlere inanıyor ve güveniyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan yakılan özgürlük ateşinin 103. yılında Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını yürekten kutluyor, siz değerli katılımcılara sevgi, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından tören, Halk Oyunları ekibinin gösterileri, Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü lisanslı sporcuları tarafından Artistik Cimnastik, Judo, Karate ve Taekwondo gösterilerinin ardından mahalli sanatçımız Avni Polat’ın mini konseri izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.